Magnetyyy – nástup! Seřadit! Vpravo v bok! Zarovnat! Póózor! K nabíjení připravit! Nabít! Pal! A už to jede, pecky od MagSafe dobijou každou kótu – i každej iPhone. Dezerce přitom neexistuje – tvý magnetický vojáčci držej iPhone jak přibitej a nepustěj ani kapičku cenný energie mimo nabíjecí prostor. Tak se na tenhle zázrak pojď podívat blíž.

 

Bezdrátovej MagSafe je lepší jak stíhačka

Víš, jak se kdysi bojovalo mečema a pak přišly stíhačky? Tak stejný je to i s nabíjenim chytrejch telefonů. Tvoje máma nabíjela (a nejspíš i teď furt nabíjí) kabelem. Ze zásuvky. Protože tak to má bejt, tak se nabíjely mobily odjakživa – a její vymazlenej iPhone 6 je na to samo zvyklej. Ale ty už bys měl udělat ten mílovej skok od meče ke stíhačce. A budeš jen čučet. S bezdrátovym MagSafe nabíjením frčí energie do tvýho iPhone jak F-třicetpětka a nabíjení je mnohem efektivnější – ani kapička elektřiny nepřijde nazmar.

 

18 magnetickejch vojáčků

Tahle magnetická armáda je malá, ale dost drsná. Porazí i o dost namachrovanější protivníky. Tady ti postačí 18 čtvercovejch miniaturních magnetků, který jsou pěkně seřazený do kruhu. Pravidelný rozestupy a dokonalý rozmístění zajišťujou, že vytvářej spešl magnetickej kruh.

Najdeš je na spoustě moderních nabíječek i dalších přístrojích kompatibilních s MagSafe. Pak už stačí jen na magnety položit tvuj iPhone. Oni už si ho samy přidržej přesně jak potřebujou.

Nabíjení MagSafe je vlastně vytuněná variace na bezdrátovou klasiku – tu už určo znáš. Ale tady nedochází k únikům energie jako běžnýho Qi nabíjení. Magnety jsou dost silný, aby elektřinu přesně nasměrovaly a nepustily jinam než do tvýho iPhonu.

A co takový to magnetický pole, co zamotá obvody každýmu chytrýmu přístroji? Klídek, MagSafe magnety jsou „safe“ i v tomhle směru.

 

Kde to fachá?

Koupil sis powerbanku s MagSafe a šel machrovat na svojí holku, co to máš zas za vychytávku? Sakra, trapas. Nefachalo to. Pitomá reklama, zas ti kecali, co? Ne, chyba je dost možná v tobě – nebo spíš ve tvym iPhone.

Jde o dost novou technologii, takže bys měl očekávat, že sedne jen dost novejm telefonum. A jen těm od Apple, to dá snad rozum. Takže něco jako iPhone 7 je v tu chvíli vyřízený – tady se spolehni na starej dobrej kabel (a že ti jich můžeme na AppleTop.cz nabídnou mrtě). Nabíjení s MagSafe totiž správně fachá jen od modelu 12.

Takže názorně, pro míň chápavý – s magnetickou technologií MagSafe můžeš nabíjet tyhle mobily, který jsou doslova „Made for MagSafe“:

  • iPhone 12
  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 12 Pro Max
  • iPhone 13
  • iPhone 13 Pro
  • iPhone 13 Pro Max
  • iPhone 14
  • iPhone 14 Pro
  • iPhone 14 Pro Max

 

Nebreč, vykopávko

Tak, teď seš nahranej, co? Už ses těšil, jak vyzkoušíš nabíjení pomocí magnetickýho zarovnání, budeš za frajera – ale se svym iPhone X seš teď za trapku. Hmmm, blbý. Ale! Existuje řešení i pro majitele starších jablek. Jelikož je MagSafe nabíjení dost hustý a všichni ho chtěj, tak vzniklo spešl nabíjecí pouzdro, který v sobě má sadu magnetů a je tak s MagSafe kompatibilní.

Je to vlastně obyč silikonovej zadní kryt na telefon. Jenže tenhle se umí zarovnat s magnetama na MagSafe nabíječkách. Jak to fachá? Úplná klasika – mobil necháš v pouzdru, položíš ho na bezdrátovou nabíječku s MagSafe nebo na powerbanku s MagSafe a už to jede. A budeš zas za borce – i když tvoje holka s jejim iPhone 14 se ti možná dál bude pošklebovat. Ale co, šklebí se furt, tak na to hoď bobek a dávej si to jak pán.

 

MagSafe a kde ho najít?

Vyzkoušels to jednou a chceš to furt? MagSafe je trochu jak droga – jak s nim jednou nabíjíš, už nikdy nechceš nabíječku s kabelem nebo bezdrátovou. Tohle je prostě špica. A proto se hodí vědět, jaký všechny MagSafe výrobky se prodávaj. Uděláme ti tady krátkou instruktáž, vojáku, ať nejdeš do boje jak bažant, ale jak pořádnej mazák:

A když už jsi u nás, očekuj i naše socky.
Jestli jsi právě zjistil(a), že nutně potřebuješ appletopí věci, nezabíjej čas a šup do šopu.