Léto je konečně tady a ty si můžeš užít svý oblíbený venkovní sporty v plné parádě. Jasně, bez pořádné hudby to není ono – oblíbená písnička motivuje, povzbudí ve výkonu a pošle do žil trochu endorfinů. Pokud jsi doteď žil ve světě, kde se sluchátka zamotávají doslova kolem celýho těla, padají z uší a ztrácí se v trávě, nebo jim v půlce výletu dojde šťáva, čti dál. Ukážem ti, jak vybrat top sluchátka, který využiješ při sportu i chillu u Netflixu.

S drátem nebo bez

To je rozhodnutí za zlatýho bludišťáka. Oboje má svý pro a proti. Bezdrátový sluchátka jsou pohodlný, nemotáš se do drátu a netrávíš půl hodiny před tvým životním výkonem tím, že se snažíš oddělit jedno sluchátko od druhýho. Může se ale stát, že ti vypadnou z ucha a budeš je hledat v trávě. Pokud ale neděláš skoky a přemety, kvalitní sluchátka v uchu vydrží. A pokud jim přece jenom nedůvěřuješ, můžeš sáhnout po bezdrátových sluchátkách s drátem, který ti krkem propojí jedno sluchátko s druhým, sluchátkách na lícní kosti nebo po modelu s háčky, který udrží špunty na místě. 

Pak jsou tu ještě sluchátka s drátem. To je stará klasika, ale do muzea je ještě neposílejme. Jejich výhoda je v tom, že je neztratíš a když sáhneš po kvalitním kousku s plochým kabelem, vyhneš se i zdlouhavýmu rozmotávání. A jestli jde tvůj foun s dobou a nemá jack, ber sluchátka s konektorem USB-C.

Užij si zvuk na max

Seš audiofil, co si potrpí na kvalitu zvuku, ale tvý starý sluchátka nejsou při pohybu nebo silnějším větru ani slyšet? Dopřej si svou osobní hitparádu v top kvalitě a vyber sluchátka s vyváženým zvukem a vysokou citlivostí. Špunty i tělo sluchátka musí přesně kopírovat uši – ergonomie totiž zajistí perfektní izolaci proti okolnímu hluku. Pokud ale jedeš Tour de France po rušné silnici, radši stáhni volume a zůstaň v kontaktu s okolím, je to bezpečnější.

Pohodlí především

Né každej svůj workout po deseti minutách vzdá. Pokud makáš hodinu ve fitku nebo jedeš půl dne na kole, z levnejch a nekvalitních sluchátek tě rozbolej uši. Při nákupu dbej na ergonomii a měkký špunty, který jsou navíc v balení hned v několika velikostech. Díky správné velikosti se ti sluchátko maximálně přizpůsobí a kromě pohodlí bude i zvuk o chlup lepší.  

Kamarádi do deště

Voděodolnost je další super vlastnost, kterou můžou tvý sluchátka mít. Jasně, nebudeš s nima plavat ani se potápět. Ale když tě překvapí déšť nebo sníh, nemusíš si odepřít svý pecky a kazit si tak požitek z pohybu. Voděodolný sluchátka se hodí i těm, kteří zrovna neholdujou běhání v dešti nebo venkovním aktivitám. Jsou totiž odolný i proti potu, takže pokud zvedáš ve fitku těžký váhy a leje z tebe jako z konve, nemusíš se o sluchátka bát.

Kdo šetří, má za tři

Ušetřit nějakou tu kačku chcem asi všichni. Ne vždycky se to ale vyplatí – jasně, ani nejvyšší cena nemusí být zárukou nejlepšího zvuku, ale sluchátka za dvě kila prostě nenadělaj tolik parády jak dražší kousky. Vždycky najdi optimální poměr mezi cenou a kvalitou a chtěj za svý těžce vydělaný prachy to nejlepší!

 

TIP: Super sluchátka za super ceny najdeš taky třeba se slevou na Earplugs.cz. A pokud nakoupíš přes cashbackový portál Kuponer, dostaneš dokonce nějaký kačky zpátky!

 

Aligator nabíječka s power delivery

Webka od Swisstenu tě ukáže v tom nejlepším světle. Na to vem jed!

Jak nebejt za trapku?

Hele, na rovinu – s dobrou webkamerou můžeš natáčet TOP videa. Ale to ti nehynoucí slávu nezaručí. Dneska už nestačí bejt na sítích TOPÍK – dneska musíš bejt TOP TOPÍK!  Jinak zapadneš někam do propadliště internetu a neštěkne po tobě ani virtuální pes.

Takovej TOP TOPÍK si musí umět pohrát se střihem i zvukem, umí se tvářit, předstírat emoce, musí umět dobře mluvit. Vlastně musíš bejt herec lomeno komik lomeno kameraman lomeno střihač lomeno zvukař lomeno režisér lomeno scénárista v jednom. Což je docela fuška.

Natáčet videa je prostě pořádná dřina – a tvoje máma přitom furt remcá, co to zas točíš za kraviny.

Každopádně – kvalitní webka za tebe rovnou udělá půlku práce. Zbytek už je na tobě. Ale i když budeš pořád stejná lemra, tak tvý kámoši, máma i šéf určo oceněj, že tě na monitoru konečně aspoň rozpoznaj (ale prémie za to beztak nebudou).

A když už jsi u nás, očekuj i naše socky.
Jestli jsi právě zjistil(a), že nutně potřebuješ appletopí věci, nezabíjej čas a šup do šopu.