Jasně klasicky si v týhle topograficky vymezený oblasti mezi Německem a Slovenskem rádi stěžujem na všechno. V zimně je to vopruz protože je zima, dokonce někdy i padá sníh. Stejná pakárna je na podzim. To zase prší a pro změnu padá listí. A rozhodně to nefunguje, že čím jsi starší, tím spíš si zvykáš. Čím jsi starší, tím víc tě to musí vysírat.

Tak jdem na to. Co vyhejtujem na létě?

No začít musíme faktem, že jsi v zimě vůbec nestihl to, co jsi chtěl. Výlety, hory, ježdění na lyžích nebo prkně, fitko. Furt zejtra a hele, vono už je vlastně pozejtří.  Jdeme dál, pokračujeme jarem… Jaro je něco jako KSČM – je tedy vlastně v hajzlu. Bylo tady taky fakt dlouho. Před nějakou dobou ale zmizelo a chybí jen pár jedincům. Na rozdíl od KSČM mělo i nějaký význam. Člověk se stihnul trochu probrat a aklimatizovat. Teď? Vůbec! Rovnou léto, rovnou vedro jak prase. Rovnou bomby. Takže takový to pozvolný jarní rozkoukávání už asi comeback nezažije. Nevadí. Teda vlastně jo! Sakra vadí. Ono to bylo spojený i s tím, že si člověk trochu probral šatník. Teď spousta lidí prostě zahodí péřovku Nord Flace co koupil ve večerce a vletí do tílka. Každýmu, aby člověk dával přezdívku bílek taky nejde. Navíc na tom nejsi o moc líp (ve většině případů). Tak co teď? Solárko! Jsme rádi, že tenhle blog čtou i zástupci gay komunity. Ale solárko fakt není řešení pro každýho. Teď je mimochodem přesně chvíle pro další sérku nadávek „jak ta zima utekla“, protože to jak jsi nestíhal fitko, je taky znát. Smutnej příběh. Co teď? Zůstaň celý léto doma. Nebo to holt zkus dohnat.

No ty ani nemáš čas se rozjezdit?

Je jedno jestli je to motorka, skejt, brusle, wake, kolo nebo jsi divnej a jezdíš na koloběžce. Prostě jaro není, tak rovnou do vostrýho provozu. Natrénováno nula, nevadí. Zásadní je, jak u toho člověk vypadá. Jestli ti někdo bude tvrdit opak, tak buď kecá, nebo lže. Holt budeš muset flexit s tím, co zrovna máš. Protože stroj času zatím na appletop.cz nemáme.

A co buchta?

Léto můžem rozdělit taky na variantu – sháním buchtu, mám buchtu, potřebuju se zbavit buchty. Ať už zrovna jedeš kteroukoliv variantu, dost často se v létě můžou ty varianty střídat (bez ohledu na tvoji vůli). Stačí jedna SMS a člověk je pak rád, že má odolnej kryt a ochranný 3D sklo na displeji. Normálně by totiž to mrsknutí o zeď telefon nerozdejchal.

Fáze „sháním buchtu“ dost často obnáší objemný investice času do zjištění, že je to fakt nevhodná volba (čti „kráva“), nebo se chce ona jen kamarádit (čti opět „kráva“).

Oproti tomu varianta „mám buchtu“, která pro celou řadu lidí může znít idylicky, přináší celou řadu komplikací. A to především v případě, když se vaše představy o trávení léta liší. Jestli ty chceš stanovat a krosit na kole, zatímco vyvolená to vidí na pláž, fesťák a pláž. Tak pak je asi něco špatně.

Na druhou stranu se to dá použít pro řešení třetí varianty.

Když to stručně zrekapitulujem, s létem je problém

Ten problém sis ale nadrobil vlastně sám. Co teď? Teď se z toho taky budeš muset dostat hlavně ty sám. Zvedni zadek a koukej makat. Vyndej to zaprášený kolo ze sklepa, ani náhodou se ho nepokušej reinkarnovat svépomocí a vyhledej odborníka. Nebo prostě vypni Netflix, jdi si koupit boty na běhání. Bum a jsi ready na jeden z nejoblíbenějších sportů na týhle planetě. Vodní sporty? Výmluv může bejt taky mraky, ale vesměs všechno lichý. Dneska jsou všude vietnamský večerky, barber shopy a půjčovny sportovního vybavení. Tak to vezmi klidně v tomhle pořadí a na konci budeš komplet vybavenej na letní dobrodružství.

Prachy, prachy, prachy?

Jo počkej, teď zazní argument týkající se finanční stránky. To je samozřejmě naprosto neočekávaný a neřešitelný! (Sarkazmus) Nemusíš nutně jezdit na Maledivy nebo na měsíc do Thajska, abys užil léto.  Právě v tom slově „dobrodružství“ se schovává řešení toho letního dilema. Jasně už jsme si řekli, že je tu léto moc brzo, že neklapla příprava. Na to kašli a pořádně to nakopni. Vyber si sport (raději hned 3), který chceš tohle léto zkusit. Přestaň říkat, že pojedeš na nějakej fesťák a vyber jeden konkrétní. To není všechno, teď jdi a online si kup lístek na ten fesťák. Tak už to pomalu vypadá, že ze stížností a fňukání přecházíme na možnosti a jejich využití.

Aligator nabíječka s power delivery

Tenhle luxusní futrál od Swisstenu ti fakt skvěle doplní outfit

Začni běhat, lemple

Tak třeba ten zmiňovanej běh. Aktivita oblíbená po celém světě má mnoho variant a nikdo netvrdí, že musíš zaběhnout Maraton. V tý naší republice máme spoustu závodů různých úrovní a určitě nějakej vybereš. Proč? Protože závod motivuje a dává příležitost poznat nový lidi se stejnou zálibou. Stačí běžecký boty, zkouknout rozumnou instruktáž o technice a případně doladit outfit (pořád platí, že musíš vypadat skvěle). No a hodí se i tenhle futrál na ruku. Mrskneš do něj telefon a běžíš. Nezmeškáš, až ti bude volat, že si to chce rozdat. No nebo si ten běh můžeš alespoň aplikací v mobilu změřit.

Nebo jezdit na kole

Pak je tu cyklistika, zase sport co má spoustu podob. Kolem ní se taky motá hodně holek. Hodně z nich se ve finále spokojí i s průměrným jezdcem. Zase je dobrý mít u sebe mobil, tentokrát kvůli mapě, nebo záchrance, co si budeš chtít přivolat. Jo a samozřejmě, kdyby psala, že to nutně chce. Tenhle držák spojí tvoje kolo a mobil jako spojila banka s tvým životem tu mastnou hypotéku.

Nebo na vodě

Dostáváme se k vodě. Tam v létě směřuje spousta holek. Díky plavkám hned víš, na čem jsi a nějaký triky s oversize tričkama tady neobstojí. Vodních sportů je spousta. Začít se dá prostě plaváním, pokračovat na ten wake. Až hodíš strašnou rakev na bedně, přejdeš rehabilitovat na paddleboard. Pořád je to ale cool. Zase je dobrý mít ten mobil nějak bezpečně. Takový vodotěsný pouzdro je tady nutnost.

Tady všude zase můžeš sbírat data, jak dobře ti to šlo díky chytrejm hodinkám. Protože progres je jedna z nejlepších motivací. Jsme zase u toho, že hlavní je, jak u toho člověk vypadá. No a tyhle smart orloje rozhodně přináší potřebný body.

Na konec musíme uznat, že to léto zase není tak pitomý. Tak jako každý roční období (kromě jara, to už neexistuje) je takový, jaký si ho uděláš. Vlastně je to i o tom, s kým si ho uděláš. Je to na tobě, jde o to jen zvednout prdel a vyrazit za tím „dobrodružstvím“, ať už je to pro tebe cokoliv.

A když už jsi u nás, očekuj i naše socky.
Jestli jsi právě zjistil(a), že nutně potřebuješ appletopí věci, nezabíjej čas a šup do šopu.