První rande; rande, na kterým chceš zabodovat; rande kdy si línej jako prase, prdel nalepenou na gauči a ani buchta tě nedostane z gauče…

Je tisíc a jeden důvod, proč si doma zařídit domácí kino. Jenže ty kráso, víš, co všechno je k tomu potřeba? Jakej projektor vybrat, jak a kam ho mrsknout, kolik potřebuješ místa a hafec dalších věcí, na který musíš myslet. Je to voser. Takže teď máš dvě možnosti. Buď zadej do googlu dotaz: „Jak vybrat nejlepší projektor pro domácí kino“ nebo čti dál. Všechno sme to pro tebe sepsali. Takoví sme my. Chceme, abys s tím měl co nejmíň práce a moch brzy skórovat. Takže už pomalu můžeš vyrazit pro pivka a popcorn.

Vyber si superprostor

Úkol, kterej se může zdát jak banalita, ale ne ve všech bejvákách ten prostor najdeš. Pokud si single lovec a všechno si musíš dělat sám, tak s velkou pravděpodobností najdeš volnej vlek jedna dvě. Jestli máš ale vedle sebe nějakou kočku, je nám jasný, že přesně na těch místech, který jsou jako stvořený pro plátno, sou poličky, rámečky s love fotkama a podobný pitchovinky, kvůli kterým není prostor na parádní kino. Tak si to doma buď srovnej, nebo nebo hledej jinou zeď.
Ale teď k věci. V ideálním světě máš oddělenou místnost jen pro kino. My ale v ideálním světě nežijem, tak hledej místo, kde je dost šero. Žádný dveře, žádný okna. Prostě nic. Víš proč? Aby se minimalizovaly odrazy a optimalizoval zvuk. Prostě vyber místo, kde na to dobře uvidíš.

Projektor pro domácí kino

Projektor je to, co budeš řešit nejvíc. To se ví. Ujasni si, co od projektoru čekáš a na co ho budeš využívat nejvíc. Jestli na něm budeš pařit hry, nebo sjíždět filmy, kde se rychle střídají scény, oceníš projektory DLP, které mají mega vysokou snímkovou frekvenci. Koho, ptáš se?  Tu frajerku co zajišťuje, aby se obraz nesekal a šlo to všechno pěkně plynule. Co je na nich blbý je, že jsou těžký a velký jako prase.

Co LCD projektor? To je takovej zlatej střed. Nemá tak pěknou černou jako DLP, ostrost je trošku horší, ale furt je to koukatelný a v pohodě. Nehrozí tady duhový efekt (nějaký procento lidí vidí na DLP obrazech rušivý čáry, což může být pěkně nahovno) Nevýhodou je blednutí barev, který časem přijde ať chceš nebo ne.

Vybírat můžeš i z řad LED projektorů, který fungujou na stejným technologickým principu jako LCD, ale jeho výdrž je mnohonásobně vyšší. A jak víš, výdrž není nezanedbatelným hlediskem a holky rozhodně ocení, že neodpadne, když jsou v půlce. Zároveň jsou většinou lehčí a menší. Každopádně kvůli nižší svítivosti se hodí spíš do prostoru, kde zvládneš udělat fakt tmu.

A pak jsou tady lejzrový projektory. To je top strop a pokud si ho můžeš bez problému pořídit, tak blahopřejeme a závidíme😊.

Projekční plátno

Tak místo a projektor už máš vyřešenej. Teď ještě otázka, na co se bude promítat. Na zeď? Nééé…lepší je plátno. I když na zeď to de samozřejmě taky, ale to se dělalo za krále klacka a na to si tady hrát nebudeme. Vybírej plátno s vysokým kontrastem a rovnoměrným rozložením světla. Můžeš si plátno namontovat na stěnu, čímž zabereš místo právě pro výše zmíněný poličky, nebo zvolit skládací a rolovací variantu, kterou můžeš schovat, když ho nepoužíváš. Garantujeme ti, že to neustálý stahování a vytahování tě začne za chvíli pěkně srát.

 

Aligator nabíječka s power delivery

Bezdrátovej reprák v retro vzhledu Marshall Acton dodá tvýmu zážitku styl

Ozvučení pro domácí kino

Když už máš parádní projektor, tak rozhodně nechceš slyšet šumění z repráku. Pokud ovšem nehledíš na dokument o oceánech. Kvalitní zvuk je stejně důležitej jako obraz. Zkus 5.1 nebo 7.1 ozvučení pro prostorovej zvuk. Sestav si audio systém s reprákama rozloženýma po celý místnosti. To bude masakr, uvidíš.  Doporučujeme to nejdřív všechno pěkně roztahat a vyzkoušet a pak až zabudovávat kabely. Určitě vybírej ozvučení podle velikosti místnosti, ať to sousedům nenapálíš pěkně zhurta.

Tak a teď už víš všechno podstatný. Nebude to za pár kaček, ale ten efekt je obrovskej. Pokud jsi filmovým nadšencem, bude to investice, která se vyplatí a ty budeš king.

A když už jsi u nás, očekuj i naše socky.
Jestli jsi právě zjistil(a), že nutně potřebuješ appletopí věci, nezabíjej čas a šup do šopu.