Žereš jabka plnou pusou a všechny ty divnoprodukty s androidem tě dokážou už na dálku nakrknout? Nesáh bys na ně ani prstíčkem, natož si je pořídit! V tom případě seš správnej, zarytej jablíčkář oddanej Applu tělem i duší. A Apple i my tě máme dokonale zmáknutýho. Mrkej!

Začátečník a šetřílek – iPhone 6S mi stačí

První fází každýho začínajícího Apple lovera je nákup prvního iPhone. To je velká životní událost, velkej krok. Kam se na to hrabe zplození prvního potomka. Jenže koupit si první iPhone neni žádná sranda. Jak si z toho nepřebernýho množství modelů vybrat ten úplně TOP? Ten, kterej ti nejvíc sedne, půjde ti k pleti a stane se tvojí prodlouženou rukou? To je otázka do pranice. A kohokoliv se zeptáš na radu, ten ti poradí úplně jinuj model iPhone. Takže seš stejně v koncích jak předtim. A to seš teprv v začátcích.

Takže jakej? Můžeš bejt škudlivej a jen tak nezávazně si vyzkoušet třeba iPhone 6S, kterej pořídíš za pár kaček. Ale až pak uvidíš iPhone 14 Pro, budeš si drbat hlavu, žes radši pár tisíc nedošetřil. Takže radši nějakou střední cestu, jako třeba iPhone 11 nebo iPhone X? Ty nejsou vůbec špatný a dobře na nich pochopíš, v čem je iPhone prostě TOP. A pak můžeš plynule přejít do další fáze.

Když už AirPody tak stylový. Vyber si dokonalý silikonový pouzdro, který je ochrání a navíc jim dodá vzhled, který ti budou všichni závidět

Hledání něčeho lepšího – iPhone 15 na obzoru

Ne každej si napoprvý koupí ten nejnovější a nejlepší model iPhone. Takže je logický, že tvuj první iPhone, kterej tě zbavil Apple panictví, ti dlouho stačit nebude. Budeš totiž vědět, že existuje něco lepšího. Budeš po tom toužit dnem i nocí. Budeš na to furt myslet. A jednou se rozhodneš, že do toho prostě půjdeš. Protože zkrátka POTŘEBUJEŠ novější iPhone.

Někdo je střídmej, a tak povýší jen o jeden level – například z iPhone 11 na iPhone 12. Někdo je dost velkej skokan, takže z iPhone 8 hupsne rovnou na iPhone 13. A pak jsou tu střelci, který si řeknou „když už, tak už“ – vyberou úspory, zajdou pro půjčku do banky, vyprosej si prachy od babiček a jdou pro ten nejnovější z nejnovějších, takže iPhone 14 nebo dokonce iPhone 14 Pro. A jak se začne mluvit o iPhone 15, už po něm s předstihem začnou pomrkávat, protože přece nebudou mít nějakou plečku, když brzy vyjde ten úplnej TOP TOPÍK!

Syslení

Třetí fází správnýho Apple maniaka je syslení. Střídání jednoho iPhone za jinej totiž nestačí. Jakmile zjistíš, co všechno Apple vyrábí, stane se z tebe rázem shopaholik. Protože to všechno taky potřebuješ.

Takže od teď už budeš vydělávat jen na svoji vytuněnou Apple výbavu. A ta je dost početná.

Možná skromně usoudíš, že iPod nepotřebuješ, protože tvuj iPhone 14 Pro Max si to dává dost dobře. I pokud máš třeba některou mini verzi jako iPhone 12 mini, vystačíš si. Protože bezdrátový sluchátka (například proslavený AirPods) si to dávaj dost dobře. A je jasný, že tyhle pecky do uší fakt musíš mít. A ne nějakej prehistorickej model. Jasný, že rovnou ty nejnovější AirPods.

K tomu potřebuješ iPad. Tvuj androidí tablet letí do popelnice a už paříš Candy Crush na novym.

A teď to nejdůležitější – chytrý hodinky. Bez nich budeš za trapku, protože dneska je maj už fakt všichni. I malý děcka. A ty máš furt ty retro s ručičkama, co uměj leda tak tikat. To je dost nuda. Takže šup sem s Apple Watch.

Pravidelná obměna

Dalo by se říct, že už máš všechno, co sis přál. Tvoje Apple výbava je kompletní, plně funkční a nic jinýho nepotřebuješ. Ne, fakt nepotřebuješ. My to víme, ty to víš, i Apple to ví. A přesto ti parchanti zase ohlásili, že vyjedou s něčim novym. A to určitě nutně potřebuješ, protože… prostě proto.

Čtvrtá fáze dostihne dřív nebo pozdějc každýho jablíčkáře. Běžný mobilní telefony se v rukou svejch majitelů rozhodně nestřídaj tak rychle a často jako iPhone. Jako bezdrátový sluchátka, jako chytrý hodinky. Milovník jablíček miluje vývoj, chce bejt pořád napřed před ostatníma a nespokojí se se zastaralym modelem. Takže mění tak často, jak to jen jde. Je to už součást jeho životního stylu. A protože dnešní svět jede na konzum, je takovejch lidí fakt hafo.

Takže co? Z iPhone 6S je iPhone 7 nebo iPhone 7 Plus, pak iPhone 8 a iPhone 8 Plus, potom iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone SE. Pak už se jede vyšší level – iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13, iPhone 14. A už se vyčkává na patnáctku a šestnáctku. Skromnější berou mini, náročnější sahaj po Max verzi, ti největší borci samozřejmě vyžadujou Pro.

A totéž s chytrejma hodinkama – od Apple Watch Series 4 seš rázem u Apple Watch Ultra. Sluchátek už máš doma celou sbírku, o tabletech nemluvě.

Aligator nabíječka s power delivery

Powerbanka Swissten s kapacitou 20 000 mAh s tebou může letět klidně i letadlem

A ještě to příslušenství

Takže, milej Apple maniaku, teď už šetříš jen na svý milovaný serepetičky s logem nakousnutýho jabka (kdyby aspoň bylo celý, že jo). Ale to neva, je to tvuj svět, tvuj život. A my to berem. My to dokonce chápem, protože to máme úplně stejně! Někdo to prochlastá, jinej prohulí, další rozvíří prachy s lehkýma děvama – a jiný lidi zase stojej o nový technologie.

Když už je ale máš, nezapomínej se k nim i pořádně dovybavit. Je potřeba mít furt po ruce nabíječky, autonabíječky, powerbanky nebo si pořídit třeba nabíječky 3v1. Nezapomínej ani na ochranu svýho majetku – takže ochranný sklo by mělo bejt samozřejmý, stejně jako pouzdro na mobil, pouzdro na iPad nebo pouzdro na AirPods.

To všechno u nás na AppleTop.cz rozhodně najdeš. A jelikož v tom lítáme stejně jak ty, furt přidáváme nový a nový produkty, který se ti určo budou do tvý výbavy hodit.

A když už jsi u nás, očekuj i naše socky.
Jestli jsi právě zjistil(a), že nutně potřebuješ appletopí věci, nezabíjej čas a šup do šopu.