Bouchej šampáňo kámo a volej třikrát hurá. I když si člověk pokaždý říká, že už to snad lepší bejt nemůže, tak Apple nikdy nezklame a zase to vytáhne o level vejš. Tahle řada iPhone 15 je tak skvělá, že si budeš kule trhat.  Už si pomalu vobouvej kecky a jdi si pro něj, protože je to fakt pecka a ty ho chceš mít přece hned. Ty nechceš bejt druhej. Lepší bejt mrtvej než druhej… A co je úplně nejvíc, tak je fakt, že jsou o pár litrů levnější než i14. Jak je to možný? Nevíme, ale si se chce Apple dostat do všech kapes na planetě. Tak ale bránit se nebudem, ne?

Všechny patnáctky můžeš vzít klidně k vodě

Nejen že už skvěle vypadají, ale zároveň už se ti neutopí. Vydrží pod vodou až půl hoďky a to už se dá leccos stihnout. A víš co je nejvíc boží? Mají univerzální díru a na to všichni dlouho čekali. Konečně jsou kompatibilní s  hračičkama, který máš doma. Nový ajfony už mají USB-C konektor. To že si pozná páníčka podle jeho ksichtu, to už je samozřejmost. Rychlý nabíjení je tak rychlý, že než stihneš říct „užjekurvazasevybitej“, tak tam máš slušných 50%. No dobře, tak zase tak rychlý ne, ale za půl hoďky to tam máš.

Apple MagSafe Battery pack

Jako je to málo pravděpodobný, ale kdybys někdy potřeboval šťávu pro tvoje jabko, tak tady jí máš

Nejlepší vizuály široko daleko

Foťáky a kamery jsou naprosto v topu i v základní verzi, takže tam nemůžeš sáhnout vedle. Tady je Apple před konkurencí na míle daleko. To se ví. Všechny verze mají novou funkci portrétního focení i natáčení videí  s ovládáním zaostření a hloubky ostrosti i po vytvoření fotky. No a akční režim ti pomůže natočit luxusní video i když budeš mít ruce roztřesený jako malá holka.

No ale pojď na to mrknout, ať už nemusíš googlit dál. Jako vždycky má tahle řada 4 verze tak čekuj, jaký jsou mezi nima rozdíly:

Základní verze iPhone 15

Je nejlevnější verzí. Logicky. V kapse budeš mít 15ti centimetrový tintítko. Ale víš jak, i s patnácti cenťákama můžeš zbořit svět. Tohle jablíčko je ještě hliníkový, jako jeho předchozí verze, ale i tak je dost odolný a když ti spadne na zem, tak se to taky neposere. Vydrží fakt dost. Tahle verze, stejně jako iPhone 15 Plus, nemá funkci stále zapnutého displeje a ProMotion. Což je na jednu stranu mrzutý, ale dá se s tim dost dobře žít. Stále zapnutej displej bys s velkou pravděpodobností stejně vypnul, aby ti nežral baterku a ProMotion…No. Přežiješ to prostě.
Co je trochu smutný, tak to je absence teleobjektivu. Ale co bys taky chtěl, za ty prachy kámo. Ale i tak budeš mít hustý fotky. Jo a chybí mu tlačítko akce. Má jen klasický vypínání zvonění/ticho.

iPhone 15 plus

Větší brácha základní verze. Má o pěkných pět palců navíc. To už je docela znát. Takže jestli ti na velikosti fakt tak záleží a jsi zvyklej mít v ruce pořádnýho macka, tak určitě sáhni po iPhone 15 Plus, nebo iPhone 15 Pro MAX (ten je samozřejmě úplná špica). Oproti základní verzi mají i větší výdrž. Plusko i Pro MAX. Na tohohle parťáka se můžeš spolehnout i v tom největším průseru. Nejen že má detekci autonehody, ale zároveň i funkci nouzový satelitní komunikace. Což se může hodit. Nikdo z nás to samozřejmě nechce použít, ale hodit se může. Samozřejmě je trošku dražší než základní verze, ale furt je to únosný. Navíc ve srovnání s i14. 

iPhone 15 Pro

Když se chceš se přiblížit vrcholu, tak číhej na iPhone 15 Pro. Je stejně velkej jako základní verze, takže 6,1 palců a je z leteckýho titanu. Což je fakt pecka. Je díky tomu lehčí a odolnější. Dělá naprosto luxusní fotky, takže jestli jsi na sítích pečenej vařenej, tak tahle verze, nebo Max je úplně top strop. Má teleobjektiv a megavelkej zoom.  Próčko má funkci imrvere zapnutýh displeje a technologii ProMotion. Místo tlačítka na vypínání a zapínání zvuku je tlačítko akce, který si můžeš nastavit, na co potřebuješ. Taková prima praktická věcička. Cenově je samozřejmě zase trošku dražší, ale brácho…novej ajfon…a navíc takovejhle. Ty si ho fakt zasloužíš.

iPhone 15 Pro Max

No, a jestli chceš, kamaráde, to největší a nejlepší z nejlepšího, tak jednoznačně mazej rovnou pro iPhone 15 Pro Max. Má super výdrž baterky, fotky v naprostým topu a tlačítko akce. Novej čip A17 posouvá hranice výkonu do vesmírných výšin a ty už nebudeš chtít jinak. Jestli paříš hry na mobilu, sjíždíš videa a jsi furt onlajn na sítích, tak tohle je pro tebe to pravý. Jako jo, něco to už stojí, ale ty vado. Je to fakt pecka.

Takže zvaž priority brácho. Jsou to prachy nebo funkce? Rozhodně nešlápneš vedle s žádnou z těch verzí. Prostě novej ajfon. Naprosto skvělá záležitost, tak si ho koukej pořádně užít. Zasloužíš si to.

Aligator nabíječka s power delivery

Zase je to krátký? A ty na ty super snímky s i15 potřebuješ fakt dloohou ruku? Prodluž si jí s bluetooth selfie tyčí

A když už jsi u nás, očekuj i naše socky.
Jestli jsi právě zjistil(a), že nutně potřebuješ appletopí věci, nezabíjej čas a šup do šopu.