Zima je tu a ty se zas zatepluješ se všim všudy – hory žrádla, rozkydlej pupek, pohodička u telky a hodiny strávený na mobilu. Ale tvuj iPhone nebo iPad ti můžou pomoct i jinak než jen k zahánění nudy. Co takhle zneužít je, aby něco provedly s tvojí kondicí nebo pošramocenym sebevědomim? Novej rok je nejlepší čas začít se sebou něco dělat.

 

Tvoje Apple výbavička je tvuj nejlepší kámoš, iPhone nedáš z ruky, iPad ho občas vystřídá, v uších furt narvaný Apple AirPods nebo možná Apple EarPods, doma ti vyřvá Apple HomePod. Prostě, seš jablíčkář tělem i duší. Jenže možná to s tvym tělem nebo s tvojí duší v poslední době není až tak slavný. A sám už si řikáš, že bys s tim konečně měl něco udělat.

Novoroční předsevzetí jsou ta nejlepší motivace. A aby ses na to zase nevykvajznul hned po tejdnu, využij svůj iPhone (a je fuk, jestli máš iPhone 15, iPhone 14 nebo třebas iPhone 13), svůj iPod i svůj iPad a mákni na tom, ať seš do léta samej sval a šlacha a tvý sebevědomí ať lítá v nebesích. Poradíme ti, jak ti tvoje výbavička může pomoct víc jak trenér z fitka nebo ňákej předraženej terapeut.

Super meč iPhonu a hodinek

Tvuj nejlepší, nejpřísnější a nejúčinnější trenér nesedí někde v posilce a nečeká, až si s novoroční vervou koupíš kurevsky drahou permici. Tvuj TOP trenér sedí nebo leží vedle tebe (jo, sex s tvojí drahou polovičkou taky může pomoct, ale tohohle trenéra teď zrovinka nemyslíme) – je to tvuj mobil. A je úplně jedno, jaký jabko zrovna máš, jestli to nejnovější jako iPhone 15 Pro nebo třeba ještě předpotopní iPhone X. Právě tvuj iPhone totiž může pohlídat, aby se s přestal flákat a začal na sobě makat. A pokavaď nechceš nic podcenit, udělej si kombo ještě s chytrejma hodinkama Apple Watch, který s iPhonem suprácky komunikoujou a udělaj z tebe novýho Ramba raz dva.

apple watch nabíječka

Když už jsme u Apple Watch. Co takhle parádní bezdrátová nabíječka, která tě podrží i v horkejch chvílích?

Appky pro tvojí kondičku

Existuje spousta aplikací, který ti pomůžou cvičit. A další tisíce hodin videí můžeš čekovat třeba na jútůbu nebo jinde. Ale to, že máš appku, neznamená, že zhubneš. Musíš se hecnout a jít do toho na plný koule. Potřebuješ prostě toho drsnýho trenéra, kterej tě do toho dokope, i když přijdeš z rachoty utahanej jak pes a budeš toužit akorát fláknout sebou na gauč. A pár takovejch appek existuje, jsou fakt dobrý a donutěj tě zvednout zadek a něco se sebou dělat.

Například:

Denní cvičení – Fitness

  • Tahle appka ti prožene pérka a denně tě bude buzerovat, že sebou máš hejbnout.

Zova

  • Tahle appka komunikuje s tvejma chytrejma hodinkama Apple Watch, měří ti srdeční tep a hecuje tě, abys přidal a makal navíc při optimální tepový hladině.

Boxx+

  • Machruješ, že boxuješ jak Rocky? Tahle appka, tě v tom pocvičí a zlepšíš si s ní kondičku pomocí různejch bojovejch technik.

Cvičení

  • Úplně obyč appka, kterou najdeš ve svým iPhonu a která ti nabídne všechny možný druhy sportů. Nenechá tě odpočinout a donutí se rozhejbat tvý zatuhlý špeky, aby se líp rozpouštěly v potu.

Potrava pro duši

Cvičení je fakt důležitý. Všichni ti trenéři, nutriční terapeuti, dietní poradci a další lidi, kterejm cpeme prachy, jen aby nám dobře poradili, se na tom shodujou. Pokavaď nebudeš cvičit, nikdy trvale nezhubneš.

Ale možná tvoje postava není to, co tě trápí nejvíc. Dost se proslejchá, že je dneska málo psychoušů, že jsou lidi už na hlavu a nemaj, komu se se svým trápenim svěřit. Pokud je to i tvuj případ, zas je tu pro tebe tvuj nejvěrnější kámoš iPhone nebo iPad. Můžeš si na ně stáhnout různý appky, který se stanou tvym kapesnim psychologem. Nebo si může pokecat s umělou inteligencí, která ti ochotně poradí s veškerym tvym trápenim (i když si občas dost vymejšlí, ale to dělaj i profi psychouši).

Appky pro tvojí pohodu

Jaký appky pro tvuj iPhone a iPad ti můžeme doporučit, aby ses v novym roce 2024 cejtil líp než v tom starym?

MOU MindCare

  • Jedna z nejnovějších appek, která prej pracuje s novejma vědeckejma poznatkama a kvůli který psychouši prej nebudou mít brzo co žrát.

První psychická pomoc

  • Docela netradiční appka, která je určená spíš pro lidi pracující v neziskovkách a pomáhajících a pečovatelskejch profesích – ale pomoct může třebas i tobě.

Nepanikař

  • Další zajímavá appka, která pomáhá řešit psychický potíže, ať už myslíš na sebevraždu nebo máš prostě „jen“ úzkosti.

Calmio

  • S touhle appkou budeš calm, zklidníš se – zamedituješ a budeš pak prej v poho.

BellyBio Interactive Breathing

  • Za testing stojí i tahle appka, která tě naučí správně dejchat. A to prostě ve svým životě chceš.
A když už jsi u nás, očekuj i naše socky.
Jestli jsi právě zjistil(a), že nutně potřebuješ appletopí věci, nezabíjej čas a šup do šopu.