Máš iPhone a teď uvažuješ o chytrých hodinkách? Dobře děláš. Kdo dnes nemá na zápěstí svýho chytrýho kámoše, je za trapáka. Protože doba pokročila a chytrý hodinky už dávno nejsou jenom nějakou zbytečností pro lidi, co nevědí, co s penězi. Naopak jsou cenově dostupnější než kdykoli v minulosti, průvanu v šrajtofli se proto bát nemusíš. Ale jestliže máš iPhone, tak ti to řeknem na rovinu – hele, kámo, potřebuješ prostě Apple Watch. O jiný značce se nevyplatí vůbec uvažovat. Proč tomu tak je a jaký výhody ti stylový jablečný hodinky přinesou? Čti dál a vše se dozvíš.

Apple Watch fungují pouze s iPhone, zato dokonale

Apple Watch můžeš spárovat pouze s chytrými telefony od Apple, tedy s iPhony. Tak to prostě je a jinak to asi nebude. Apple ti na nějakýho Androida prostě dlabe. Proč bys tedy měl chtít hodinky, který fungují jen s telefony jedné jediné značky?

Odpověď je jednoduchá. Apple Watch fachají jen ve spojení s iPhony, zato však setsakramentsky dokonale. Pokud seš šťastným majitelem telefonu s iOS, Apple Watch ti přinesou spoustu výhod. Nemůžeš bejt jabkodlakem jen na půl. To prostě nejde. Když ses na tuto cestu vydal, musíš jet na plnej výkon. Jen tak totiž vytěžíš ze svýho chytrýho telefonu i ostatních zařízení maximum možností.

Omrkni naše další tipy:

Apple zařízne iPady. Co chystá?

S patnáctkou k vodě

Ono totiž propojení Apple Watch a iPhone mezi sebou je něco jako shledání se oddělenejch siamskejch dvojčat. Patří prostě jeden k druhýmu a dokážou mezi sebou komunikovat absolutně bezkonkurenčně. Z hodinek ti proto jede vše jak na drátkách úplně stejně jako z telefonu – volání, SMSkování, vzájemná výměna dat. Mohou fungovat i jeden bez druhýho, ve vzájemným spojení dokážou ale fachat ještě lépe, než když jsou zvlášť. Jakmile zkusíš, zjistíš, o čem mluvíme. Právě dvojice iPhone a Apple Watch ve vzájemným propojení je často příčinou, proč se z lidí najednou stávají fanatičtí přívrženci značky Jabko. Protože je to prostě ultra pohoda.

Zajímá tě, co dalšího ještě z Apple Watch budeš mít? Co to umí a jaké výhody to ve srovnání s jinýma hodinkama přináší? Tak čti dál, teď si je vezmeme pěkně pod drobnohled.

Co umí Apple Watch?

Apple Watch umí spoustu věcí a mají celou řadu zajímavejch funkcí. Čokla ti sice zatím samy nevyvenčí ani ti kafe po ránu neuvaří, nicméně i tak to stojí za to. Je toho ale tolik, že si to musíme nějak rozumně rozdělit do kategorií. Tak jdem na to.

Reminek Apple Watch

Co říkáš tomuhle prďáckýmu řemínku na Apple Watch?

Přinutí tě se sebou něco dělat

Jak je na tom tvá fyzička? Cejtíš se furt unavenej a po krátkým sprintu z gauče do lednice a zpátky seš udejchanej? Nevadí, tyhle hodinky tě ještě dostanou na maraton, na to pamatuj.

Budou totiž jako tvoje máma. Furt ti budou něco hlásit. Zvedni prdel z gauče. Hejbej se trochu. Zacvič si. Nebuď lempl a neválej se. Budou to dělat do tý doby, až se naštveš a skutečně z toho gauče vstaneš.

Kroužky aktivit na Apple Watch ti totiž neustále budou ukazovat, jak se během dne hýbeš. Jakmile tě černý svědomí přinutí opravdu něco udělat, přesně uvidíš, kolik kalorií jsi spálil, kolik kroků jsi udělal a jakou vzdálenost urazil. Po každým dokončeným cvičení tak dostaneš zpětnou vazbu, jak sis vedl. Začneš se snažit kroužky aktivity každý den uzavírat. Motivovat tě budou různá ocenění i osobní trenér v hodinkách. Při používání Apple Watch tak možná časem zjistíš, že seš v mnohem lepší fyzické kondici. A to se vyplatí. Tak nashle na tom maratonu.

Jakmile tě pohyb začne bavit, na Apple Watch si změříš cokoli. Tedy s výjimkou délky přirození. Cokoli od běhu přes posilování až po pilates či jógu však nepředstavuje žádnej problém. Z cvičení budeš mít k dispozici podrobné údaje třeba o tepový frekvenci, zvládnutém převýšení nebo podaném výkonu. Tvý vlastní pokroky tě pak budou motivovat do dalšího tréninku. Aktivní přitom můžeš bejt jako správnej obojživelník na souši i ve vodě. Nějakých pár cákanců Apple Watch nerozhází. Můžeš s tím klidně plavat, surfovat nebo se potápět.

Stanou se tvým zdravotním bodyguardem

Ty hodinky od Apple jsou tak chytrý, že jim na tobě dokonce záleží. Neustále budou hlídat, jak seš na tom zdravotně. Výborná funkce pro hypochondry – už se nebudou muset tolik o sebe bát.

Apple Watch totiž neustále něco měří. Například okysličení krve, tepovku či srdeční rytmus. Příliš vysokou nebo příliš nízkou tepovou frekvenci či arytmii proto včas odhalí a upozorní tě na to. Dokonce s nimi můžeš spustit i EKG. Ty s tím pak můžeš běžet k prvnímu doktorovi (ale na gynekologii ne, raději doporučujeme kardiologa) a včas to řešit. Hodinky ti tak třeba zachrání prdel.

Moc fajn je, že ti ji mohou zachránit i v opravdu závažných situacích. Umí totiž rozpoznat autonehodu nebo prudký pád. Pak za tebe vyšlou SOS, pošlou tvou polohu záchranářům a upozorní tvý nouzový kontakty. Tak s nima hlavně nikam nepadej, protože hned se nad tebou bude vznášet vrtulník horský služby.

Nemalujme ale čerta na zeď. Apple Watch mají i jiné funkce, které použiješ v méně katastrofických situacích. Můžeš s nima například monitorovat to, jak spíš a pokusit se zlepšit si svůj spánkovej režim. Ženský pak s nima mohou třeba odhadovat svou dobu ovulace. Fakt, i to je s Apple Watch možný. Plánování rodičovství značka no problem. Etickou otázkou pak bude, kdo je vlastně otec? Tvůj starej nebo Apple Watch?

 

Připojí tě k čemukoli

Apple Watch jsou krásně kompatibilní s jakýmkoli jiným jabkem. Pokud si aktivuješ mobilní připojení, iPhone už ani nebudeš muset vzít do ruky. Všechno vyřídíš raz dva z hodinek.

Můžeš posílat zprávy, volat nebo poslouchat hudbu z Apple Music. Můžeš platit přes Apple Pay. Aplikace z App Store stáhneš rovnou do hodinek. Telefon nech klidně doma, vůbec ho nepotřebuješ. Pokud ho ztratíš, z hodinek jej lehce přes Najít opět najdeš. Připojit si k nim můžeš i svý AirPods. Zvládnou ti třeba i odemknout Mac. Všechny ty jabka spolu krásně fungují dohromady a vytváří jeden velký propojený jablečný strom plný funkcí. Prostě nebeská pohoda.

V hodinkách budeš mít i widgety s informacemi z Kalendáře, Počasí či dalších aplikací. Přímo v hodinkách tak zjistíš, zda nemají za chvíli sekyry z nebe padat. Na jakoukoli událost, kterou si poznamenáš, tě včas upozorní. Žádná schůzka ani rande tak už nebudou nikdy zapomenuty.

Výborná je taky funkce, díky který můžeš přes hodinky hledat ztracená zařízení Apple. Samozřejmostí je i vyhledávání věcí, na který sis připevnil AirTag. Šrajtofle ani klíče se ti už s Apple Watch toulat nebudou.

Rychle si je přizpůsobíš, jak jen chceš

Svý Apple Watch si můžeš lehce měnit podle nálady. Stačí například vyměnit řemínek a hned máš úplně jiný hodinky. Vybírat můžeš z nejrůznějších barev, stylů či materiálů. Ciferníků je k dispozici taky nespočet.

 

 

 

Další výhody Apple Watch

Teď už konečně víš, co všechno jablíčkový chytrý hodinky umí. Jaký však mají výhody ve srovnání s konkurencí?

Špičková kvalita

Apple je už dávno profláklý tím, že jeho produkty mají velmi vysokou kvalitu. Cena už taky není tak závratná, jak bývala v minulosti, proto se dostáváme k velmi zajímavýmu poměru cena/výkon. Apple Watch jsou sice stále trošku dražší, než jsou ceny u konkurence, to prémiový zpracování, odolnost a hromada funkcí za to ale stojí. Ono už to s tou cenou nejspíš jinak nebude – pokud chceš kvalitu, musíš trochu připlatit, s tím se prostě smiř.

Dlouholetá podpora

Apple ke svým Apple Watch poskytuje softwarovou podporu po dlouhé roky. Konkurence ve většině případů svý produkty po takovou dobu neaktualizuje.

S Apple Watch můžeš očekávat klidně několik velkých aktualizací watchOS i dlouholeté aktualizace pro zamezení a odstranění bezpečnostních hrozeb. Když si pořídíš Apple Watch, na ruce ti tak klidně vydrží třeba 5, 8 nebo 10 let.

Široká nabídka aplikací třetích stran

Apple Watch jsou prostě trendy. A to nejen mezi koncovými uživateli jako seš ty, ale také mezi vývojáři různých aplikací. Díky tomu máš k dispozici širokou nabídku různého softwaru od třetích stran, který je navíc dokonale optimalizovaný a vyladěný přesně pro tvý zařízení.

Nejrůznější senzory a měření

Prakticky každý nový model Apple Watch vždy přinesl nějakej novej senzor. Jednotlivé modely jich proto teď mívají většinou mnohem víc, než je tomu u hodinek od konkurence. Měřit umí například saturaci krve, teplotu těla, tepovou frekvenci, počítají počet kroků, vystoupaná patra, snímají polohu pomocí GPS a podobně. Díky množství senzorů můžeme Apple Watch bez problémů označit jako nejlepší chytrý hodinky pro zdraví a sport.

Teď už víš proč?!

Snad už je ti jasný, že Apple Watch jsou prostě na výši. Pokud máš iPhone, nemůžeš udělat nic lepšího než si k němu pořídit právě Apple Watch. Po propojení oceníš hlavně jejich dokonalou souhru. Jako třešničku na dortu pak navíc dostaneš prémiovej vzhled i kvalitu, vysokou odolnost, královskou podporu a perfektní sportovní funkce.

 

 

A když už jsi u nás, očekuj i naše socky.
Jestli jsi právě zjistil(a), že nutně potřebuješ appletopí věci, nezabíjej čas a šup do šopu.