Jestli máš iPhone 14 a starší, tak už pomalu začni hledat krabičku a shánět kupce. Nová vlajková loď od Apple připlouvá a vystřelí tě z trenek. Sice až někdy na podzim, ale to už vydržíš. Je jasný, že ještě ofiko nikdo nic nepředstavil, ale už teď se o pár novinkách a upgradech ví, tak my vám to tady práskneme, páč nemá cenu něco tutlat. Stejně si už každej správnej geek teď sbírá info, co tenhle novej kousek umí. A letos? Letos to bude stát za to. A protože víme, že se vám nechce utrácet svoje těžce vydřený prachy každej rok za supernovej foun, srovnali jsme pro vás iPhone 14 a iPhone 16.

Bude to fešák

Ostatně stejně jako všechny jeho předchozí generace. Připrav se na mírně zaoblený hrany, matný skleněný záda a kamery uspořádané tak, že tvoje videa budou vypadat, jako bys je natáčel pro Netflix. Je fuč tlačítko pro přepínání tichýho režimu a místo něj tam je Akční tlačítko. Takže nic pro líný lemry. A absolutní novinkou je nový tlačítko „Capture“ pro focení a videa, který by mělo usnadnit a urychlit práci hlavně třeba tvůrcům obsahu na sítích. 

Bude to macek

iPhone 16 Pro Max bude mít 6,9 palců. Takže pokud paříš hry, tvoříš obsah na sítě nebo sjíždíš filmy cestou domu, bude se ti líbit. Próčko bude mít „jen“ 6,3 palců. Ale kdo by se nespokojil s pěknýma 16 centimetrama.

Jak to fotí? 

48megapixelový foťák je už fakt pecka. U iPhone 14 ho měla jen verze Pro. V týhle generaci si ho vysloužily už všechny. Samozřejmostí je mikro-lens technologie a naprostou novinkou by měl bejt prostorovej záznam videa. Jak už jsme psali na začátku, s novým ajfounem přichází i nový tlačítko, díky kterýmu budeš moct cvakat rychlostí blesku a tvýmu foťáku už nic neunikne. 

Na čem to frčí?

Bude mít čip A18. Je nám jasný, že ti tohle číslo řekne stejný hovno jako většině populace, ale to je fuk. Důležitý je, že poběží fakt dobře a je tam oproti i14 velkej výkonostní skok. Ta má jen A15 Bionic. Pche. Pravděpodobně bude větší paměť, výkonnější baterka a ještě rychlejší nabíjení. Což už si skoro ani neumíme představit, ale je to tak. Prostě Ferrari mezi telefonama. Dynamic Island a USB-C port už snad ani nemusíme zmiňovat.

Proč si ho musíš pořídit?

Protože iPhone 16 není jen telefon. Je to statement. Je to kousek, co když vytáhneš, každej ho bude chtít vidět, dotknout se, vyzkoušet. Okusit tu jedinečnost luxusu. Kdo by nechtěl bejt ten, co má něco, co ostatní jen tak nemají?

Tak směle do toho. Letos na upgrade rozhodně nešetři. iPhone 16 je jasná volba. Pokud máš iPhone 14 a níž, jdi do něj. Budeš nadšenej.

A kde, že ho koupíš? Jasně, že u nás na Appletopu. Čekju tudle složku a za pár chvil tam na tebe bude čekat.

Kdyby sis to rozmyslel a chtěl dát přece jen ještě šanci čtrnátce – ale bacha, je pod zákonem – tak tady ji najdeš v nejvymazlenější luxusní verzi Plus

A když už jsi u nás, očekuj i naše socky.
Jestli jsi právě zjistil(a), že nutně potřebuješ appletopí věci, nezabíjej čas a šup do šopu.