Sedni na svýho vymazlenýho haryka a pusť se s větrem o závod po Route 66. Nebo si prostě kecni na svojí vošoupanou babetu nebo prehistorickej moped a vyjeď do českejch luhů a hájů, po našich krásnejch, hrbolatejch silnicích. Je jedno jestli máš Apple nebo Android. Máme pro tebe pár tipů, jak bejt ještě stylovější a jak ulovit ještě víc bab.

Buď free na motorce

Cestování na motorce má svý jasný kouzlo. A nejde jen o to, že tě proveze otravnou dopravní špičkou a nezasekneš se pokaždý jak tydýt na dé jedničce. Na motorce můžeš projet celej svět – nebo třeba jen Evropu. Každej motorkář (i budoucní motorkář) o tom tajně sní svý vlhký sny. Ale k takový tour už potřebuješ trochu jiný vybavení než jen to povinný.

Kupříkladu takovej držák na mobil na motorku neni vůbec k zahození. Díky němu máš svůj iPhone furt na očích a neztratíš se ani v Rumunsku. A až si dáš někde oraz, bodne ti určo powerbanka, abys jeho nešťastně poblikávající baterce dodal šťávu. Nejlepší je na motorku nějaká hodně skladná a placatá, takže třeba slim powerbanka. Ale pokud máš dobrodružnější povahu a furt někde lezeš, bude pro tebe možná lepší outdoorová powerbanka, kterou jen tak nerozšviháš. Každopádně, nějakou si před cestou pořiď – a na kapacitě rozhodně nešetři.

Takovej držák na mobil na kolo Swissten Easy Lock chytneš v pohodě i na tvoji krasavici s koňmi pod plechem

Digitální nomád na babetě

Dneska frčí digitální nomádství. To je takový to, když si koupíš nějakou plečku, co se tváří jako dodávka, hodíš si dozadu matraci a spacák a vyrazíš někam nazdařbůh do ciziny. Pak děláš svým iPhonem stylový selfíčka s Macbookem a tváříš se jak největší king, co pracuje tu v Norsku, tu ve Španělsku.

Ale mezi náma, to už budeš stylovější se svym Macbookem položenym na motorce. Takže až zas vyrazíš, bude iPhone v držáku na mobil na motorku a Macbook přibalenej vzadu v kufříku top kombinací. Selfíčko, jak makáš na harykovi někde pod ledovcem, je potom top strop. A selfíčko s babetou zas pobaví všechny tvý fans.

Zasuň Apple do zásuvky v hospodě

Do světa se můžeš vydat i na skútříku, mopedu nebo třebas na tý šlapací babetě. O to větší to bude dobrodrůžo. Jasně, haryk je haryk, ale mezi náma – kdo na něj dneska má? A stylově si můžeš vytunit i takovou „chudou“ motorku. Apple prodává různý vychytávky, který na dlouhý štrece setsakra oceníš.

Dost hodit se ti můžou různý pouzdra na mobil na motorku, který jsou často i voděodolný, nebo kvalitní pouzdro na Macbook. Až někam zapáráš, mohl bys ocenit třeba i pidireprák nebo prostě jenom bezdrátový sluchátka, ať máš svý rockový pecky furt s sebou. Powerbanka 12 V taky neni úplně marná, protože všechny tvý elektronický serepetičky potřebujou průběžně dobíjet. A zásuvku, do který můžeš zasunout (myslíme samozřejmě nabíječku na Macbook nebo iPhone, ty čuně motorkářský), potkáš leda tak v hospodě, do který večer zakempíš.

Aligator nabíječka s power delivery

Powerbanka Swissten s kapacitou 40 000 mAh je fakt silný dělo i pro tvoji káru

Bacha na fízly

Ale než si začneš užívat svý volnosti a svobody, dej si bacha, abys na to nedoplatil. Motorkář totiž neni pán tvrstva, i když si to dost z nich myslí. Nespoutaný jízdy, kličkování, rychlost přes dvě kila a další blbosti jsou v leckterejch státech dost tvrdě trestaný. A ani zakempit nemůžeš, kde se ti zlíbí. Fízlové jsou leckde dost vostrý hoši – a jestli neumíš žbleptnout jinak než česky, seš v háji. To už si radši do svýho iPhone předem stáhni aspoň slovníček, ať nejsi za trubku.

Dej si to na Cruise

Tvoje stará nemá pochopení pro tvoji bezmeznou lásku k motorkám? Furt remcá, že se na tom pekelnym stroji jednou akorát zabiješ a že nemáš v hlavě už nic jinýho? Ukaž jí Cruise, jak to i v šedesáti válí. A tvoje stará by doma Cruise určitě brala, ne že ne. Tak si na něj přece můžeš občas zahrát. I když z tý mega vysoký skály skákat zrovna nemusíš.

Léto prostě svádí k cestám. A na motorce si můžeš užívat až do prvního sněhu (a pak i v něm, ale to už chce jinej level schopností). Vybav svojí mašinu tim už zmiňovanym držákem na mobil na motorku, ať někde v Horní Dolní trapně nebloudíš, prdni do něj iPhone, naťukej trasu a frč.

Řiká se, že nejkrásnější pohled na svět je z koňskýho hřbetu – ale autor tohodle citátu nejspíš nikdy neseděl na motorce, protože jinak by takovou slátaninu nikdy nevypustil z pusy. Ty víš svý, tak se jdi zas dívat na svět.

A když už jsi u nás, očekuj i naše socky.
Jestli jsi právě zjistil(a), že nutně potřebuješ appletopí věci, nezabíjej čas a šup do šopu.