Sice už nemaj hustýho Stevea Jobse, ale i tak se nás Apple snaží každej rok podrtit lavinou novinek (nebo rádoby novinek). A někdy i dvakrát ročně. Nebo třikrát. A letos je to fakt maso. Apple Vision Pro už nikoho neba, to bylo kdysi dávno – teď se na nás valej další vychytávky, který fakt chceš. Nebo nechceš?

Jo, jasně, chytrý brejle Apple Vision jsou fakt revoluce a Apple s nima letos udělal díru do světa. Byla o ně taková dračka, že se takhle nervou ani důchodci ve středu v Kaufáči. Ale je to hračka pro pár vyvolenejch a i ty už z toho bolí hlava. Takže, jo, Apple Vision je fakt bomba, ale zatím se nás Čecháčků moc netejká. Zato další novinky, který na nás Apple vychrlil v březnu, se dotknou fakt nás všech. Jo, i tebe.

MacBook Air je raketa

Na začátku března Apple s velkou slávou představil nový MacBooky Air. Řekneš si – no a co, já už svůj noťas mám a šlape dobře. Proč utrácet 30 nebo 40 litrů za novej (a kde na to taky brát, že jo)? Ale faktem je, že jestli máš starší MacBook Air, tak tahle novinka by tě dostala do kolen. Má v sobě totiž procák M3, kterej ještě v Airech nebyl (na podzim ho dostaly MacBooky Pro) a je to fakt masakr – kam se na tuhle rychlost hrabe Intel nebo starší M2! Oproti MacBooku M1 je tenhle novej krasavec o 60 procent výkonnější, proti poslednímu MacBooku Air s Intelem dokonce 13krát rychlejší! Prohlížeč je ultrarychlej, grafika vymakaná.

No a baterka je taky solidní kousek s výdrží až 18 hodin. Navíc jsou nový MacBooky ve dvou velikostech a v různejch barvách, takže sednou fakt každýmu. Pokud bys tedy někdy vyškrábal nějaký zbytečný prachy, tahle investice by tě mohla fakt potěšit. A příslušenství pro Macy samosebou seženeš u nás na AppleTop.cz.

Nový iPady budou

Dobře, možná seš se svým prehistorickym noťasem fakt spoko a jinej nechceš (tvoje pečlivě nashromážděná sbírka nemravnejch filmů by tim snadno mohla vzít za svý, chápem). Takže něco jinýho – iPad.

Těch už Apple vydal mraky, ale málokdo se v nich vyzná, poněvadž vypadaj všechny stejně a skoro totéž uměj (aspoň z podhledu nás, obyčejnejch lidí, který na nich mažou Silitaire a žvaněj s kámošema).

Apple ale v iPadech letos udělá pořádnej zářez. Proslýchalo se, že už na konci března vyjede s úplnou novinkou, revolucí mezi iPadama. No a asi je to taková makačka, že se uvedení nakonec odsunulo až někdy na květen. Budou v sobě totiž prej mít spešl verzi iPadOS, na který se pořád intenzivně dělá. Tak si na ten zázrak počkáme.

Bereš si sebou tablet k vodě? Nezeapomeň mu pořídit dokonalý vodotěsný pouzdro Swissten

Vynucenej Apple iOS 17.4

A tim to furt nekončí. S příchodem jara přišla i nová aktualizace operačního systému iOS. Jasně, osmnáctka to ještě není, ta se s velkou slávou očekává někdy na podzim (v lepšim případě v červnu). Ale je tu iOS 17.4 (a dokonce 17.4.1!) – takže takovej polovičatej iOS 18. K jeho vydání Apple dokopala Evropská unie, ale pro nás je to tentokrát fakt dobrá nakopávka!

V čem je lepší a proč bys ho na svým iPhonu měl už dávno mít? Protože má nový smajlíky! Vtip, kámo – nová sada emoji tam sice je, ale iOS 17.4 toho nabízí mnohem víc.

Zaprvé novej iOS záplatuje předchozí bezpečnostní díry, což fakt chceš! Navíc s nim konečně budeš moct stahovat appky i z jinejch obchodů než jenom z App Storu. A dotřetice – můžeš konečně používat webovej prohlížeč podle svýho výběru a ne ten divnej vynucenej Applem.

Novinka je pro všechny modely iPhonů od iPhone XR a iPhone XS dál, tak neváhej. A jestli ti k iOSu chybí novej iPhone 15, i s tim jsme ti k službám 🙂

Pořád nemáš dost?

Přijde ti, že na začátek roku už toho Apple stihnul fakt dost? Ty ses ještě pořádně neprobral ze zimního spánku a vánoční kila ti furt přebejvaj a Apple už toho uved tolik! A tim ti určo nechcem naznačit, že všechny ty novinky nutně potřebuješ a využiješ je například ke zlepšení svý životosprávy (třeba Apple Watch by ti s tim mohly helfnout).

Spíš naznačujem, že Apple jede dál jak nebrzděnej šinkansen. Už v červnu a v září na nás plánuje vychrlit další novinky včetně novýho iPhonu 16, aktualizací operačních systémů na iOS 18, iPadOS 18 a macOS 15.

Jen těch chytrejch brejlí Apple Vision se oficiálně v Česku asi jen tak nedočkáš. Kvůli nim se musíš holt přestěhovat do Ameriky.

A když už jsi u nás, očekuj i naše socky.
Jestli jsi právě zjistil(a), že nutně potřebuješ appletopí věci, nezabíjej čas a šup do šopu.